Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionel Dancă (PNL): OUG privind completurile, un demers ticălos, vom sesiza Avocatul Poporului

ionel_danca_oug_completuri_demers_ticalos_avocat_popor.jpg

Ministrul Justiției pregătește o OUG privind contestația în anulare (Sursa foto: pixabay)
Ministrul Justiției pregătește o OUG privind contestația în anulare (Sursa foto: pixabay)

PNL va sesiza Avocatul Poporului, după ce Guvernul va adopta OUG privind completurile ilegale, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionel Dancă. În opinia sa, Ordonanța de Urgență privind contestația în anulare este ”o amnistie cu dedicație, cu nume și prenume, pentru Liviu Dragnea”.

Ministrul Justiției a anunțat că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentințele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Tudorel Toader precizează că o astfel de contestație va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnați de asemenea completuri.

De partea sa, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, spune că ”este o Ordonanță ticăloasă și arată că de doi ani de zile, această guvernare nu are decât un singur scop, acela de a-l elibera pe Liviu Dragnea de orice consecință a faptelor sale penale. Este pur și simplu o amnistie cu dedicație, cu nume și prenume, pentru Liviu Dragnea”.

În opinia sa, ”Tudorel Toader arată că nu are nici un fel de scrupul și își duce la bun sfârșit demersul pentru care este numit în funcția de ministru al Justiției, un demers absolut ticălos (...). Refacerea completurilor de judecată nu înseamnă că acei oameni sunt nevinovați”.

PNL va sesiza Avocatul Poporului, după ce va fi adoptată OUG privind completurile ilegale, precizează Ionel Dancă: ”Știm bine că în cazul Ordonanțelor de Urgență, singura instituție care poate contesta la CCR un astfel de act normativ este Avocatul Poporului. Din păcate, însă, domnul Ciorbea a arătat în acești doi ani că nu este deloc Avocatul Poporului, ci mai degrabă avocatul infractorilor care conduc acest Guvern și care nu fac altceva decât să guverneze pentru infractori, nu pentru cetățeni. Cu siguranță, vom sesiza din nou Avocatul Poporului, chiar dacă suntem convinși că demersul nostru va avea puține șanse de reușită, însă este timpul ca și Victor Ciorbea să răspundă pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea cu rea credință a atribuțiilor sale de serviciu”.

 
Ionel Dancă, despre OUG privind completurile ilegale de cinci judecători