Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac: OUG privind completurile va fi dată când Avocatul Poporului va fi în concediu

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, spune la RFI că scopul viitoarei OUG privind contestația în anulare este să-l albească pe Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi seară la Antena 3 că este necesară adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de cinci judecători de la instanța supremă în perioada 2014-2018, constituite nelegal. ”Toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea (...). Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“, a afirmat șefa Executivului.

Președintele PMP, Eugen Tomac, crede că de fapt intenția Guvernului este ”să-l albească” pe Liviu Dragnea: ”Și eu îmi doresc ca orice cetățean din această țară atunci când pășește în sala de judecată să simtă că i se face dreptate și că are parte de un proces corect. Însă să nu uităm un lucru esențial: de doi ani de zile, Guvernul și alte instituții ale statului român lucrează într-o singură direcție, de fapt, programul lor de guvernare este cum să-l albească pe Liviu Dragnea, nicidecum nu le pasă de viețile oamenilor, pentru că au avut toate instrumentele, din mai 2012 PSD este la Putere, pentru a corecta orice li se părea nelegal”.

Deputatul PMP se arată convins ”că această Ordonanță atunci când va fi dată, dacă ea până la urmă va fi adoptată de Guvern, se va da într-o zi în care Avocatul Poporului va fi plecat în concediu, pentru că mai nou, atât de jos au coborât acțiunea statului român, încât se coordonează pur și simplu ca un grup organizat, care încearcă să utilizeze instituțiile statului pe care le-au confiscat strict în scopuri personale”.

 
Eugen Tomac, despre OUG privind completurile de cinci judecători