Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


K. Iohannis critică măsurile luate de Guvern: “Au preferat o hărmălaie populistă”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în această seară clasa politică din România și măsurile luate de Guvern. Acesta a spus, printre altele, că “guvernanții au preferat o hărmălaie populistă și o jalnică țopăială legislativă și administratvă”. Șeful statului a participat la o ceremonie cu prilejul căreia Iașiul a fost declarat capitala istorică a țării.

 

“Din păcate, la 160 de ani de la momentul pe care îl sărbătorim, în locul unirii în jurul interesului național și al integrării în Europa, guvernanții au preferat o hărmălaie populistă și o jalnică țopăială legislativă și administratvă. În locul unei viziuni coerente, care să asigure o dezvoltare sustenabilă, guvernanții periclitează viitorul țării cu o avalanșă de măsuri care se arată dezastroase. România nu merită asemenea politicieni lipsiți de responsabilitate față de țară. Iașiul nu merită să fie un oraș al investițiilor mereu promise și amânate, mai ales când vorbim de proiecte vitale: autostrada sau spitalul regional.”, a declarat  șeful statului. 

“Unirea de acum 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranța românilor într-un viitor în care țara să fie bine guvernată, iar cetățenii respectați. Aici, la Iași, au luate decizii care au influențat în cea mai mare măsură existența și dezvoltarea întregii Românii. În istoria urbei dvs. se regăsesc manifestările unora dintre cele mai importante manifestații ale românilor.” , a mai spus Klaus Iohannis.

 

359