Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă îi cere lui Klaus Iohannis să-i accepte pe cei doi miniştri propuşi

Viorica Dancila Klaus Iohannis ministri.jpg

Image source: 
(Sursa foto: gov.ro)

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut vineri preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Viorica Dăncilă declară că Executivul a respectat procedurile legale privind numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici: “Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire, pentru ca activitatea celor două  ministere să se desfăşoare cât mai eficient”.

Premierul i-a trimis luni preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare de răspuns privind condiţiile de legalitate în legătură cu cele două propuneri de miniştri și a anexat toate înscrisurile necesare.

Șeful statului a spus marţi că documentele primite de la Viorica Dăncilă sunt analizate de departamentul de specialitate de la Administraţia Prezidenţială.