Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudiu Năsui, despre criticile PSD față de BNR: Piromanul acuză pompierul că nu-și face treaba

Piața valutară se va calma la un nou nivel de curs, mult mai ridicat, unul devalorizat, declară la RFI deputatul USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei de buget, finanțe și bănci, care comentează acuzațiile PSD la adresa Băncii Naționale, după deprecierea leului în fața euro.

Claudiu Năsui spune că ”aici este un caz de piromanul care acuză pompierul că nu-și face treaba, piromanul fiind Guvernul PSD-ALDE, care a făcut o debandadă totală în economie, a speriat investitorii. Până la urmă, cursul este format din cerere și ofertă. Ei bine, dacă investitorii fug din România, înseamnă că ei vând lei, deci crește vânzarea de lei și iarăși, ăia care au investit nu mai investesc, deci scade și cererea de lei, ceea ce înseamnă că crește cursul, se devalorizează leul, dar ăsta este un impact direct al politicilor Guvernului, lucrul acesta a început după acest OUG 114, care a fost un semnal foarte clar investitorilor să nu mai investească în România, în România e haos”.

Cum se va calma piața? ”Se va calma la un nou nivel de curs, mult mai ridicat, unul devalorizat. Când îi auzim pe economiști că zic ”a, șocul a intrat în curs”, asta înseamnă de fapt că toți suntem mai săraci, că practic, leii pe care-i folosim deodată nu mai cumpără la fel de mult în afara României. Ăsta este miracolul economic de care am avut parte”, afirmă deputatul USR.

 
Claudiu Năsui, despre criticile PSD la adresa BNR, în contextul deprecierii leului