Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Steriu (PSD): Isărescu va trebui să ajungă la Parlament, mai devreme sau mai târziu

Valeriu Steriu Guvern superficial coronavirus.jpg

Valeriu Steriu critică modul în care Guvernul PNL gestionează problema coronavirusului (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu critică modul în care Guvernul PNL gestionează problema coronavirusului (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

„Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut un credit permanent de la toţi politicienii din România şi dorim să-i oferim în continuare acest credit, însă vrem în primul rând să-i asigurăm pe români de o situaţie clară şi corectă în portofelul lor, în fiecare lună”. Declarația a fost făcută la RFI de deputatul PSD Valeriu Steriu, care speră că va exista până la urmă un dialog între șeful băncii centrale și Parlament, în ciuda faptului că Isărescu a refuzat să vină marți în comisiile de specialitate din Legislativ.

Valeriu Steriu spune că „până la urmă, va trebui să ajungă domnul guvernator la Parlament, mai devreme sau mai târziu (...). Pentru un dialog, acesta este principalul obiectiv. Cred că rămâne şi BNR-ul în continuare ataşat obiectivului fundamental pe care îl are, acela de a asigura şi de a menţine stabilitatea preţurilor. Este până la urmă dorinţa tuturor şi a politicienilor şi de la Putere şi din Opoziţie şi evident a Băncii Naţionale. Cu toţii trebuie să ne aşezăm în construcția acestui deziderat”.

Deputatul PSD consideră că ”BNR-ul poate interveni în foarte multe situații, pentru a oferi lichidități de lei în piață (...). În altă ordine de idei, sunt convins că avem la ora actuală un moment să spunem de criză, care poate fi rezolvat doar prin dialog”.

Întrebat dacă ar fi bine ca Mugur Isărescu să obțină un nou mandat la conducerea BNR sau dacă ar fi timpul să vină altcineva la șefia Băncii Naționale, Valeriu Steriu a răspuns: „În primul rând, aş vrea să văd alte opţiuni. Până la ora actuală, lucrurile au fost de aproape 30 de ani într-o singură direcţie şi nu de foarte multe ori au fost încurajaţi oameni să meargă spre zona centrală, spre zona de vârf a băncii centrale. Până acum, Mugur Isărescu a avut un credit permanent de la toţi politicienii din România şi dorim să-i oferim în continuare acest credit, cu menţiunea că dorim în primul rând însă să îi asigurăm pe români de o situaţie clară şi corectă în portofelul lor, în fiecare lună”.