Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand: Viorica Dăncilă şi echipa ei par scoşi dintr-un manual de caricaturi ale Războiului Rece

Premier Viorica Dancila OUG legi justitie.jpg

Viorica Dăncilă nu renunță la OUG 7 (Sursa foto: gov.ro)
Viorica Dăncilă nu renunță la OUG 7 (Sursa foto: gov.ro)

Discursul anti-UE se va răsfrânge împotriva PSD, pentru că românii sunt prea deştepţi ca să renunţe la destinul lor european, declară la RFI Clotilde Armand, candidată USR la alegerile europarlamentare din luna mai.

Clotilde Armand se așteaptă la o campanie dură pentru alegerile europarlamentare: „Va fi o campanie dură, pentru că PSD este încolţit nu numai de problemele penale ale conducătorilor săi, dar şi de inepţia demonstrată în exteriorul ţării”.

Candidata USR crede că retorica anti-UE promovată de PSD în ultima perioadă se va întoarce împotriva Partidului Social Democrat: „Va trebui să explicăm cât de grav este acest discurs anti-UE. Acum, când România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, doamna Dăncilă şi echipa ei par scoşi dintr-un manual de caricaturi ale Războiului Rece, adică nişte funcţionari sovietici anacronici şi cam ridicoli. Inventează tot felul de duşmani, Uniunea Europeană, statul paralel şi mai nou, chiar Inteligenţa Artificială (...). Atacurile contra UE se vor răsfrânge împotriva PSD, aşa cred eu, pentru că românii sunt prea deştepţi şi prea europeni în adâncul sufletului lor, ca să renunţe la destinul lor european”.

 
Clotilde Armand, despre alegerile europarlamentare