Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Stolojan: Ar fi un dezastru să ajungă la BNR un om care dă drumul la tiparnița de bani

Theodor Stolojan dezastru BNR tiparnita bani.jpg

Theodor Stolojan critică PSD, pentru presiunile puse pe BNR (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)
Theodor Stolojan critică PSD, pentru presiunile puse pe BNR (Sursa foto: Facebook/Theodor Stolojan)

Banca Națională a României (BNR) are nevoie de un guvernator și un Consiliu de Administrație, care să nu aplece urechea la cântecele de sirenă ale unei guvernări care nu dorește disciplină bugetară. Declaraţia a fost făcută la RFI de eurodeputatul PNL Theodor Stolojan, care comentează conflictul PSD-BNR.

Theodor Stolojan spune că „Mugur Isărescu va lua o decizie, dacă vrea să continue sau nu, își va exprima această dorință. Decizia se va afla în mâna Parlamentului, în care majoritatea o deține această guvernare PSD-ALDE (...). În Banca Națională a României trebuie să avem un guvernator și un Consiliu de Administrație, care să nu aplece urechea la cântecele de sirenă ale unei guvernări care pur și simplu nu dorește o disciplină bugetară, nu dorește o disciplină fiscală în România”.

În opinia europarlamentarului liberal, ”ar fi un dezastru să vedem că la Banca Națională ajunge un om care dă drumul la tiparnița de bani. Avem în față exemplul Venezuelei. Dacă cetățenii din Venezuela ne-ar fi întrebat pe noi, românii, ce se întâmplă cu o guvernare socialistă, populistă, le-am fi spus că vor ajunge să stea la coadă pentru hârtia igienică, așa cum stăteau românii la coadă în socialism, pentru a cumpăra hârtie igienică și săpun și unt. Exact ceea ce se întâmplă astăzi în Venezuela”.

Theodor Stolojan, despre conflictul PSD-BNR