Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Buzatu (PSD): Mugur Isărescu va trebui să părăsească barca, dacă va alimenta tensiunile

Dumitru Buzatu Gabriela Firea modestie.jpg

Dumitru Buzatu, critic la adresa Gabrielei Firea (Sursa foto: Facebook)
Dumitru Buzatu, critic la adresa Gabrielei Firea (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul Mugur Isărescu au comportamente similare și fac orice pentru a decredibiliza Guvernul. Iată ce spune la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care comentează conflictul dintre PSD și BNR.

Dumitru Buzatu declară că „preşedintele Iohannis şi guvernatorul Mugur Isărescu au comportamente similare în ceea ce priveşte atitudinea faţă de Guvern. Ambele părţi încearcă să facă orice pentru a decredibiliza Guvernul şi măsurile pe care Guvernul le ia. Eu cred că aşa cum a fost conceput şi rolul Băncii Naţionale, dar şi al preşedintelui, era de a media asperităţile care apar la nivelul zonei politice, în cazul preşedintelui, zonei economice, la nivelul Băncii Naţionale şi de a găsi soluţiile cele mai potrivite, pentru ca în cazul nostru România să profite de o conducere cu asemenea calităţi. Or din punctul acesta de vedere, am văzut că domnul Mugur Isărescu este chiar combatant politic şi îşi aminteşte când candida domnia sa la funcţia prezidenţială, de a căpătat o mare apreciere din partea românilor, atunci când i-au acordat 5% din voturi, asta arătând preţuirea pe care o au, evident, faţă de un om care pretinde că ştie atât de multe lucruri”.

E nevoie de un nou guvernator al BNR? „E o opinie personală, nu am vorbit cu nimeni, dar dacă o asemenea tensiune va fi alimentată în continuare de guvernator, este clar că trebuie să părăsească barca”, afirmă liderul PSD Vaslui.

Dumitru Buzatu, despre conflictul PSD-BNR