Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu (PNL): Bugetul pe 2019 este umflat, doar ca să arate bine pe hârtie

Cum demonstreaza Opozitie PSD lege pensii Senat.png

Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor
Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor

Proiectul de buget pe 2019 nu este credibil, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu. El atrage atenţia că bugetul pe acest an „porneşte cu o gaură imensă”.

Florin Cîţu spune că ”este un buget care nu este credibil. Sunt multe lucruri acolo, care nu avem nici un motiv să credem că se vor întâmpla vreodată. La investiţii, de exemplu, iarăşi se avansează o sumă care arată bine pe hârtie, dar ştim că în timpul anului, de la investiţii se iau şi se cheltuiesc banii pentru salarii şi asistenţă socială, aşa s-a întâmplat şi în 2017 şi în 2018”.

Senatorul PNL afirmă că „acest buget porneşte cu o gaură imensă, pentru că OUG 114 a redus cheltuielile la buget cu 39 de miliarde, prin prorogarea Legii Învăţământului, care spune că trebuie să fie transferaţi către Învăţământ 6% din PIB, acolo sunt 39 miliarde de lei economisiţi. Mai sunt vreo 3,6 miliarde de lei economisiţi din îngheţare salarii, bonusuri şi aşa mai departe (...). Au fost reduse acele contribuţii pentru deţinuţii politici, deci e o gaură imensă la buget”.

În opinia sa, bugetul „nu este credibil, pentru că experienţa din ultimii doi ani de zile a arătat că bugetul este supradimensionat, umflat doar să arate bine pe hârtie, dar în realitate, execuţia este întotdeauna mult-mult sub aşteptări”.

Florin Cîţu precizează că „PNL-ul va încerca prin amendamente să dea o viziune liberală acestui buget, va arăta că există resurse atât pentru investiţii, cât şi pentru Învăţământ, dacă se fac economii în alte sectoare. Va fi o viziune care transpune prin amendamente bugetul pe care noi l-am prezentat din 15 noiembrie”.

 
Florin Cîțu, despre bugetul pe 2019