Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul britanic de Externe, la Bucureşti: Marea Britanie va spori comerţul liber, după Brexit

ministru_britanic_externe_bucuresti_marea_britanie_comert_brexit.jpg

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, s-a aflat vineri la Bucureşti (Foto: Reuters/LEHTIKUVA/Vesa Moilanen)
Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, s-a aflat vineri la Bucureşti (Foto: Reuters/LEHTIKUVA/Vesa Moilanen)

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat vineri, la deschiderea oficială a biroului London Stock Exchange Group de la Bucureşti, că schimburile economice cu Europa sunt fundamentale pentru succesul economiei ţării sale şi că Marea Britanie este hotărâtă să sporească comerţul liber, după ce va părăsi Uniunea Europeană, potrivit News.ro.

Jeremy Hunt spune că „Londra este unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Companiile străine vin la Londra pentru a accesa investiţii şi finanţări şi sunt mândru că Bucureştiul este parte din această reţea. Întreaga prosperitate a Marii Britanii a fost construită pe comerţul liber. După ce vom părăsi Uniunea Europeană, suntem determinaţi nu doar să păstrăm această tradiţie, ci şi să o sporim, prin încurajarea şi promovarea comerţului liber în lume”.

„Comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul economiei noastre. Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie din lume, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exporturile britanice”, declară ministrul britanic de Externe, aflat la București.

Vineri a fost deschis oficial biroul London Stock Exchange Group din Bucureşti, care funcţionează din noiembrie 2018. Au fost create 200 de locuri de muncă în Bucureşti, numărul urmând să ajungă la 500.