Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea, preocupat de deficitul de vitamina D la copii: E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă?

Social democrații s-au reunit duminică la prânz în ședința Comitetului Executiv. După o absența de o lună și jumătate, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu liderii din teritoriu și cu parlamentar,  pentru a stabili agenda formațiunii pentru 2019. Ședința are loc în contextul în care Guvernul trebuie să treacă prin Parlament bugetul de stat, iar PSD se confruntă cu o serie de demisii la nivel parlamentar.

 

Într-o declarație scurtă acordată jurnaliștilor, Dragnea a vorbit despre micșorarea bugetelor serviciilor de informații:

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat Dragnea.
 
Întrebat dacă este nevoie şi de avizul CSAT, Dragnea a răspuns: „E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă, să înţeleg?”.
 
 „A fost o singură întrebare. Dacă vreţi să ne mai vedem şi după Cameră (unde Liviu Dragnea discută cu deputații PSD.) şi să începem anul bine, bine, dacă nu, la revedere”, le-a transmis Dragnea ziariştilor la final.

Potrivit medicilor, Vitamina D este foarte importantă în special în cazul bebeluşilor, dar şi în cazul copiilor ajunşi la vârsta pubertăţii, perioadă în care ritmul de creştere accelerează din nou .Este vitală pentru întărirea oaselor.

Detalii suplimentare despre importanța Vitaminei D, pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. https://www.who.int/elena/titles/vitamind_infants/en/