Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Igor Dodon, întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău

poza_dodon_ambasador.jpg

Președintele moldovean și ambasadorul Franței la Chișinău au vorbit despre importanța alegerilor parlamentare
Sursa imaginii: 
Facebook/Igor Dodon

Președintele moldovean, Igor Dodon a avut, marți, o întrevedere cu ambsadorul Franței în R.Moldova, Pascal Le Deunff. Cei doi au discutat subiecte legate de cooperarea billaterală și s-au referit la importanța alegerilor parlamentare din R.Moldova, din 24 februarie.

La întrevederea cu ambasadorul Franței în R.Moldova, șeful statului, Igor Dodon a ținut să sublinieze că problema primordială este legitimitatea internă și cea internațională a viitorului Parlament. În acest context, spune Dodon, ”este necesar să depunem eforturi pentru asigurarea organizării unor alegeri transparente și să nu admitem scenarii distructive după acestea”.

Dodon i-a dat asigurări dimplomatului francez că nu participă în cursa electorală.”Am decis să mă concentrez asupra soluționării problemelor stringente ale țării și îndeplinirii sarcinilor principale ale politicii externe în vederea stabilirii unor relații echilibrate cu partenerii internaționali”, a declarat Dodon la întrevederea cu Pascal Le Deunff.

Să spunem că, Igor Dodon, liderul informal al Partidului Socialiștilor din R.Moldova a anunțat recent că mizează pe victoria absolută a formațiunii în alegerile din 24 februarie și pledează pentru trecerea la forma prezidențială de guvernare. O soluție de alternativă ar fi convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Precizăm că, Partidul Liberal de la Chișinău a contestat deja implicarea lui Dodon în campania electorală și a cerut Comisiei Electorale Centrale excluderea Partidului Socialiștilor din cursa electorală. Liberalii susțin că Dodon și-a anunțat deschis sprijinul pentru PSRM, cu diverse ocazii, ”încălcând angajamentul de a fi președintele tuturor cetățenilor”.

Într-un comunicat de presă al Președinției se arată totuși că instituția ”nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente”. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre întrevederea lui Igor Dodon cu ambasadorul Franței în R.Moldova