Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul MAI, văzut diferit de ministru și sindicaliști

coarna.jpg

Bugetul MAI este cu 20% mai mare decât în 2018, pentru că anul acesta sunt alegeri, declară la RFI liderul sindical Dumitru Coarnă
Sursa imaginii: 
Facebook/Dumitru Coarnă

Sindicaliștii din Poliție o contrazic pe Carmen Dan. Ministrul de Interne a declarat aseară, la Antena 3, că este mulțumit de bugetul pe care îl are alocat ministerul și care este de 20 de ori mai mare decât în 2018. Oficialul a mai spus că mare parte din acest buget va merge la cheltuielile cu personalul MAI.

Carmen Dan greșește cifrele, explică la RFI Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România. Bugetul este cu 20%  în plus față de alocarea de anul trecut pentru că în 2019 Ministerul organizează două rânduri de alegeri.

“Era fantastic de bine dacă noi avea de 20 de ori bugetul MAI față de 2018. E vorba de procent acolo, cu 20% mai mult față de 2018, justificat pentru faptul că-n 2019 avem alegeri europarlamentare în 26 mai, iar în noiembrie avem alegeri prezidențiale, iar Ministerul de Interne organizând aceste alegeri, au fost prinși bani în bugetul nostru.  Să înțeleagă lumea, nu e o majorare pentru salarii”.

Guvernul estimează că va cheltui anul acesta 367,5 miliarde lei, ceea ce înseamnă 35,9% din produsul intern brut, estimat să treacă în acest an pragul de 1.000 de miliarde lei. De asemenea, Guvernul estimează că va avea venituri de 341,4 miliarde de lei, respectiv 33,4% din ce se produce în acest an în România, urmând ca deficitul bugetar să fie de 26 miliarde de lei. Fiscul trebuie să colecteze, astfel, cu 7,5 miliarde lei mai mult decât anul trecut.

 

 

 
Liderul SNPPC Dumitru Coarnă explică majorarea alocării bugetare pentru MAI