Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Trebuie să vedem dacă Iohannis nu a comis abuz în funcţie în cazul remanierii

Presedinte Klaus Iohannis CCR buget.jpg

Președintele Klaus Iohannis, în conflict deschis cu Guvernul PSD (Sursa foto: presidency.ro-arhivă)
Președintele Klaus Iohannis, în conflict deschis cu Guvernul PSD (Sursa foto: presidency.ro-arhivă)

PSD va decide săptămâna aceasta ce va face, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat din nou numirea Olguței Vasilescu în Guvern. Precizarea a fost făcută la RFI de senatorul PSD Liviu Pop, care consideră că social-democrații trebuie să analizeze inclusiv dacă şeful statului nu a comis cumva un abuz în funcţie.

Liviu Pop spune că ”PSD-ul va decide săptămâna aceasta ce va face și cum va face. În forurile de conducere cu siguranță se va lua o decizie. Domnul președinte Iohannis trebuie să explice public de ce în 2016, când prietenul domniei sale, domnul Cioloș a făcut remanierea a patru miniștri în luna iunie n-a cerut nimic din ceea ce cere astăzi doamnei Vasilescu și domnului Drăghici”.

”Eu cred că trebuie să meargă cu aceeași unitate de măsură şi să nu încerce să pună piedici necontenite constituirii Guvernului, pentru că eu am înţeles că se pricepe la toate, dar nu e cazul să exagereze”, afirmă senatorul PSD.

Liviu Pop crede că „trebuie epuizate toate pârghiile constituţionale şi cele legale. Pe de o parte, să vedem dacă nu este abuz în funcţie din partea preşedintelui statului, pe de altă parte, să vedem dacă a respectat Constituţia, pentru că dacă nu epuizăm cele două cazuri, indiferent cu ce nume se va veni, chiar dacă ar fi alt nume, în afară de doamna Vasilescu, preşedintele va putea face acelaşi lucru, adică poate să ţină blocate două portofolii foarte importante, Dezvoltarea şi Transporturile, doar pentru un moft, ca să împiedice activitatea Guvernului şi să nu se realizeze programul de guvernare”.