Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD: Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?

Judecatoare greva magistrati pensii speciale.jpg

Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)
Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)

PSD nu renunţă la OUG privind contestaţia în anulare. Partidul aflat la guvernare a postat miercuri un nou mesaj pe Facebook, în care se întreabă: “Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?”.

PSD le răspunde celor care au criticat intenţia Guvernului de a adopta o OUG privind contestaţia în anulare: “Celor care încă susţin că Guvernul nu ar trebui să dea OUG pentru reinstituirea drepturilor fundamentale încălcate în procesele conduse de completele ilegale de la Înalta Curte le punem în vedere următorul fragment din Art. 47 din Carta europeană a drepturilor fundamentale a UE: Orice persoană are dreptul la un proces echitabil, public şi într-un termen rezonabil, în faţa unei instanţe judecătoreşti independente şi imparţiale, constituită în prealabil prin lege”.

“Deci dacă acele complete de la Înalta Curte nu au fost constituite prin respectarea legii, cum confirmă Curtea Constituţională, vorbim de încălcarea unui drept fundamental. Ce facem în această situaţie? Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?”, se întreabă PSD.

Premierul Viorica Dăncilă declara la începutul lunii februarie că speră ca în cel mai scurt timp Guvernul să adopte OUG pentru contestaţia în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de cinci judecători de la instanţa supremă.