Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: PNL a gestionat un pic nefericit subiectul alegerilor europarlamentare

adriana_saftoiu_pnl_nefericit_alegeri_europarlamentare.png

Adriana Săftoiu crede că PNL putea să gestioneze mai bine pregătirile pentru alegerile europene
Adriana Săftoiu crede că PNL putea să gestioneze mai bine pregătirile pentru alegerile europene

Deputata PNL Adriana Săftoiu comentează la RFI modul în care formaţiunea liberală gestionează pregătirile pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Printre cei pe care ar vrea PNL să-i trimită în Parlamentul European se numără primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, eurodeputatul Siegfried Mureşan şi fostul preşedinte al PNL Vasile Blaga.

De partea sa, Crin Antonescu nu se regăseşte pe locurile eligibile, potrivit unei liste preliminare apărute în presă.

Adriana Săftoiu crede că situaţia putea fi gestionată altfel: “Din rezultatele sondajului pe care l-a făcut PNL, domnul Crin Antonescu nu stă foarte rău, are un procent destul de bun. Dacă o să mă întrebaţi care este acel procent, ar trebui să vă spun tot aşa din informaţii la mâna a doua, a treia, pentru că practic, din ce am înţeles şi din ce ştiu eu, în interiorul partidului nu a fost prezentat sondajul cu procentele pe persoane. S-a spus că fiecare persoană din partid, persoanele care au fost măsurate, desigur, în sondaj, dacă doreşte persoana respectivă să afle ce procent de popularitate, de credibilitate are, trebuie să solicite sondajul. Deci nu s-a făcut public, practic, partea care priveşte persoanele care doresc să ajungă în PE”.

“De asta, din nefericire, cred că aici, PNL a gestionat un pic nefericit subiectul, pentru că am anunţat tot timpul că pe 15 noiembrie anunţăm lista, apoi am amânat-o pentru 15 februarie, astăzi pe ordinea de zi într-adevăr subiectul nu se regăseşte, pentru că o parte dintre cei care doresc să candideze, să fie pe listă nu pot veni să-şi prezinte candidaturile. Şi atunci, da, am creat o aşteptare în public şi din păcate, nu o satisfacem nici când am spus că o vom face, adică de data aceasta pe 15 februarie şi iată că sunt foarte multe semne de întrebare la care eu nu pot să vă răspund”, spune deputata PNL.

 
Adriana Săftoiu, despre lista candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare