Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gorghiu: PSD încearcă să reşapeze formule de miniştri care n-au fost de succes în alte guverne

gorghiu_psd_ministri_guverne.jpg

Două noi propuneri de miniştri, în Guvernul Dăncilă (Sursa foto: gov.ro)
Două noi propuneri de miniştri, în Guvernul Dăncilă (Sursa foto: gov.ro)

Senatoarea PNL Alina Gorghiu critică cele două propuneri de miniştri făcute de PSD la Transporturi şi Dezvoltare. Ea spune la RFI că Răzvan Cuc a inaugurat zero kilometri de autostradă în mandatul său trecut, în timp ce Daniel Suciu este „una din mâinile cu care Liviu Dragnea îşi face treaba în Camera Deputaţilor”.

Alina Gorghiu critică propunerile PSD pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării: „O să fac o scurtă precizare doar la ministrul Transporturilor. El a fost remaniat pentru că nu a îndeplinit proiectele prevăzute în programul de guvernare. Numai dacă îl întrebăm pe ministrul Cuc cam câţi kilometri de autostradă a inaugurat în mandatul domniei sale, o să vedem că tinde spre zero această cifră. De ce încearcă PSD să reşapeze formule care n-au fost de succes în alte guverne tot PSD? Adică îi dai o bilă neagră în Guvernul Tudose, îl schimbi, îi spui că a fost prost ales la Ministerul Transporturilor, iar astăzi, doar pentru că l-ai mutat din filiala PSD Giurgiu la filiala PSD Neamţ, dintr-odată devine un ministru foarte capabil şi foarte bun”.

Senatoarea PNL taxează şi prestaţia lui Daniel Suciu, propus la Ministerul Dezvoltării: „În privinţa domnului Suciu, nu l-am cunoscut până acum ca om politic, nu cred că ştie cineva vreun gest sau vreun proiect care să-i aparţină. Este liderul deputaţilor PSD, una din mâinile cu care domnul Dragnea îşi face treaba în Camera Deputaţilor”.

Întrebată ce ar trebui să facă preşedintele Klaus Iohannis în privinţa noilor propuneri de miniştri, Alina Gorghiu a răspuns: „Preşedintele este obligat să respecte decizia CCR. Dacă are motive de respingere pe legalitate, poate s-o facă ori de câte ori consideră necesar. Dacă i se pare că ministrul respectiv nu are competenţe, poate s-o facă pe oportunitate o singură dată. Deci mă aştept de la preşedinte să respecte decizia CCR în litera şi în spiritul ei”.

 
Alina Gorghiu, despre miniştrii propuşi de PSD la Transporturi şi Dezvoltare