Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ivan: Kovesi va trebui să spună în Comisia LIBE dacă a fost parte a sistemului ticăloșit

Catalin Ivan Viorica Dancila accident Klaus Iohannis nas Guvern.jpg

Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)
Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Laura Codruța Kovesi va trebui să răspundă în PE foarte multor întrebări la care nu a răspuns nici în România, declară la RFI eurodeputatul independent Cătălin Ivan.

Reprezentanţii statelor care fac parte din structura Parchetului European l-au votat pe candidatul francez pe primul loc, urmat de Laura Codruţa Kovesi şi candidatul german. După acest vot urmează teoretic o audiere în Comisia LIBE din PE, pe 26 februarie şi o eventuală negociere între Parlamentul European şi statele membre (Consiliul UE).

În opinia lui Cătălin Ivan, clasarea lui Kovesi pe locul secund nu este un eșec al României: ”Aș vrea să fie foarte clar că această clasare a Codruței Kovesi pe locul doi nu-i un eșec al României. Candidatura este una individuală, Laura Codruța Kovesi este acolo ca procuror și candidat, fără să aibă nominalizarea țării, ca și francezul, ca și celălalt candidat din Germania. Deci nu reprezintă România Laura Codruța Kovesi în această competiție”.

Eurodeputatul consideră că ”audierea în Parlament în Comisia LIBE este una foarte importantă, pentru că Laura Codruța Kovesi trebuie să răspundă foarte multor întrebări și cu siguranță aceste întrebări vor fi puse, întrebări la care Laura Codruța Kovesi nu a răspuns nici în România. E vital pentru cei de la Bruxelles să afle ceea ce noi nu am aflat, de exemplu, dacă Laura Codruța Kovesi a fost parte a sistemului acela ticăloșit, care a condus justiția din România, dacă Laura Codruța Kovesi a stat la masă sau a tăiat porcul cu persoane anchetate, aflate în vizorul instituției pe care Laura Codruța Kovesi o conducea”.