Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălin Ivan: PSD nu a învățat nimic de la OUG 13 până astăzi

Proteste magistrati Forum Judecatori organisme europene.jpg

OUG privind legile justiției, criticată de magistrați (Sursa foto: pixabay)
OUG privind legile justiției, criticată de magistrați (Sursa foto: pixabay)

Ordonanța de Urgență (OUG) privind legile justiției arată că PSD nu a învățat nimic de la Ordonanța 13 până astăzi, nici în privința relației cu sistemul judiciar, nici în ceea ce înseamnă relația cu partenerii externi, declară la RFI eurodeputatul independent Cătălin Ivan.

În opinia lui Cătălin Ivan, ”din nou, PSD greșește, în primul rând procedural. S-a angajat să aibă o comunicare mult mai deschisă, în timp real, cu instituțiile europene, pentru a înlătura orice suspiciune, îndoială, că această guvernare de fapt urmărește să-i protejeze pe corupți. Această Ordonanță dată peste noapte, așa, publicată chiar în noaptea aceasta în Monitorul Oficial, fără dialog, fără dezbatere, venită așa din neant, de nicăieri arată că PSD nu a învățat nimic de la Ordonanța 13 până astăzi, nici în ceea ce înseamnă relația cu parchetele, cu judecătoriile din România, cu sistemul judiciar, nici în ceea ce înseamnă relația PSD cu partenerii externi”.

OUG privind legile justiției prevede că procurorii de rang înalt vor primi un aviz de la plenul CSM, nu de la secția de procurori din cadrul Consiliului, ca până acum.

În plus, pentru funcțiile de procurori de rang înalt, în cazul cărora este prevăzută numirea de către președintele ţării, nu vor mai fi permise delegările cu o durată mai mare de 45 de zile.

 
Cătălin Ivan, despre OUG pe legile justiției