Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudorel Toader declanşează procedura de numire a noului procuror general

Ministrul Justiţiei a anunţat joi la ieşirea din Parchetul instanței supreme că va declanşa procedura de numire a noului procuror general. Tudorel Toader face acest lucru, în ciuda faptului că Augustin Lazăr nu a fost revocat din funcție de președintele Klaus Iohannis.

ACTUALIZARE: Procurorul general, Augustin Lazăr: Ministrul Tudorel Toader a venit ”tiptil” şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.

"Domnul ministru tocmai a recunoscut că a eşuat în demersurile ilegale pe care le-a făcut. Domnul ministru a recunoscut că trebuie începută procedura pentru următorul mandat. Domnul ministru a venit şi a spus că se termină mandatul procurorului general şi că trebuie... acest fapt trebuia făcut legal, lansată procedura legal, de la Ministerul Justiţiei, cum se face în mod legal şi apoi să purtăm noi discuţii. Nu există o procedură lansată oficial, nu există o procedură serioasă, noi trebuie să vedem mai întâi un anunţ care are în spate o procedură care este deja lansată, care are un caracter legal şi apoi puteţi să mă întrebaţi pe mine şi pe alţi colegi", a declarat Augustin Lazăr.

 

Tudorel Toader anunță lansarea procedurii de numire a noului procuror general: "Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie expiră mandatul şi procedura se derulează între timp şi în felul ăsta până la expirarea perioadei vom avea un nou procuror general".

Ministrul Justiţiei s-a aflat joi la sediul Parchetului General, unde a spus că a mers să vadă cum îşi desfăşoară activitatea procurorii.

El afirmase la sosire că se întâlneşte cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache şi cu procurorul general adjunct Bogdan Licu.

"La ieşire, vă voi comunica şi o măsură importantă, pe care o voi lua în curând privind statul de drept", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei i-a trimis în luna decembrie preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr.