Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Viorica Dăncilă: Nu vom renunţa la OUG pentru legile justiției

Premier Viorica Dancila OUG legi justitie.jpg

Viorica Dăncilă nu renunță la OUG 7 (Sursa foto: gov.ro)
Viorica Dăncilă nu renunță la OUG 7 (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu se va renunţa la OUG 7, care a modificat legile justiţiei. Ea precizează însă că unele lucruri care au provocat nemulţumiri ar putea fi modificate, dacă sunt bine argumentate.

Premierul Viorica Dăncilă nu renunță la OUG pentru legile justiției: ”Ceea ce vreau să subliniez este că nu vom renunţa la Ordonanţă. Am văzut ieşiri în spaţiul public care solicitau să renunţăm la această Ordonanţă în totalitate. Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune, din dorinţa unora de a face acest lucru. Mai vreau să spun un lucru legat de acest aspect: poate unele lucruri nemulţumesc, argumentate, ele pot fi schimbate şi cred că dialogul este foarte important”.

Șefa Executivului spune că înainte de adoptarea OUG pe justiție, consultarea s-a făcut de către ministrul Toader: ”O să mă întrebaţi de ce acum dialogul şi nu înainte. Eu cred că înainte, dialogul ţine de ministrul de resort. Primul ministru poartă acest dialog atunci când în spaţiul public apar nemulţumiri şi este nevoie de intervenţia primului ministru. Eu am înţeles că domnul ministru a avut discuţii, vom vedea acum la această reuniune în ce au constat aceste discuţii. Mai mult decât atât, spunem că justiţia trebuie să fie puternică în România şi sunt de acord cu acest aspect. Justiţia trebuie să fie independentă şi puternică, dar în acelaşi timp, fiecare cetăţean al României trebuie să respecte legile”.

Premierul Viorica Dăncilă a invitat reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, luni la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discuţii privind legile justiţiei. Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România”, Asociaţia ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” au refuzat invitația.