Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iordache: Kovesi a fost revocată pentru management și acum vrea alt management, aici e cheia problemei

Stelian Ion sectie speciala Kovesi.jpg

Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)
Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)

Parlamentul European ar trebui să țină cont de evaluarea activității Codruței Kovesi la șefia Parchetului General și a DNA. O spune la RFI deputatul PSD Florin Iordache, în condițiile în care Kovesi ar urma să fie audiată marți în două comisii parlamentare ale PE, pentru postul de procuror-șef al Parchetului European.

Florin Iordache e de părere că nu anchetarea Codruței Kovesi ar trebui să conteze, ci revocarea ei din fruntea DNA, în urma unei evaluări negative: ”Nu cred că asta ar trebui să conteze, faptul că e suspectă sau nu e suspectă. Prezumția de nevinovăție există pentru toată lumea, cel puțin așa spunea și când era la DNA. Cred că mai mult ar trebui să conteze managementul de care a dat dovadă când a condus DNA-ul și Parchetul General, cred că asta ar fi important de precizat. Dacă a fost revocată pentru management și acum dorește un alt management, cred că aici este cheia problemei”.

Atenționat că managementul lui Kovesi a fost apreciat de Bruxelles, deputatul PSD a răspuns: ”Păi, managementul cred că trebuia apreciat în România și din câte știu eu, nu a fost apreciat corespunzător în România”.

 
Florin Iordache, despre audierea lui Kovesi în PE