Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu: Proiectul PSD privind rezerva de aur a BNR este infantil și încalcă tratatul UE

Cum demonstreaza Opozitie PSD lege pensii Senat.png

Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor
Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor

Gradul de analfabetism economic din Parlament este ridicat, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîțu. El comentează proiectul depus de parlamentarii PSD Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, prin care i se cere BNR să repatrieze rezerva de aur a României din străinătate.

Florin Cîțu ironizează proiectul PSD privind rezerva de aur a BNR: ”Când am auzit, până să-l citesc, m-am gândit că poate mi-a scăpat mie din programul de guvernare un program gen ”dinți de aur” sau ceva de genul ăsta, având în vedere autorii programului (...). Nu există nici un fel de cultură economică sau de educație economică în acest Parlament. Analfabetismul economic este într-un grad ridicat”.

Senatorul PNL spune că ”proiectul de lege este scris de doi oameni care nu au nici o legătură cu economia, unul dintre ei, Liviu Dragnea, care a mai propus TVA zero, de exemplu, neștiind că în UE nu poți să ai TVA zero. Proiectul de lege încalcă în primul rând Tratatul de funcționare a UE semnat de România, articolul 130, care vorbește despre independența băncii centrale”.

În opinia sa, ”acești oameni vor să-i dea băncii centrale un mandat să se joace cu rezerva valutară, să tranzacționeze, să facă operațiuni riscante, să obțină venituri, pentru că dacă vrei să obții venituri, trebuie să faci tranzacționare și atunci îți asumi riscuri. Adică ei vor să joace rezerva valutară pe piețele internaționale, ceea ce este inadmisibil (...). Acest proiect de lege este atât de infantil și de prost scris, încât arată clar că nu se înțelege acest mecanism și ignoră toate tratatele semnate de România”.

 
Florin Cîțu, despre proiectul PSD privind rezerva de aur a BNR