Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Pensiile speciale pentru funcționarii parlamentari, o sfidare la adresa cetățenilor

Moțiune de cenzură, în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

USR critică proiectul PSD privind pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari. Deputatul Stelian Ion vorbește la RFI despre o sfidare și o jignire la adresa populației.

Stelian Ion precizează că USR nu susține proiectul privind pensiile speciale pentru funcționarii parlamentari: ”Ar fi culmea să susținem niște proiecte față de care ne-am exprimat din start dezaprobarea și în condițiile în care noi înșine, USR-ul, avem proiecte de renunțare la pensiile speciale, care sunt o sfidare și o jignire la adresa tuturor cetățenilor din această țară. Singurul criteriu trebuie să fie acela al contributivității și vom avea discuții importante pe această temă”.

În opinia sa, ”e o sfidare, nu vreau să folosesc cuvinte jignitoare, dar efectiv mi se pare o batjocură la adresa cetățenilor să vii și mai ales pentru această categorie tot legată de parlamentari, tot legată de privilegii. Așa ceva nu are cum să rămână în picioare. Vom ataca pe toate căile, dacă va fi adoptată o astfel de prevedere, vom ataca la CCR și peste tot”.

Parlamentarii PSD Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea au propus un proiect de lege privind creșterea pensiilor speciale ale funcționarilor parlamentari.

Secretarul general al Camerei Deputaților ar urma să primească peste 16.000 de lei, potrivit Digi 24.

Unii șoferi ai parlamentarilor ar putea ajunge să aibă un venit mai mare decât cel din salariu. Un șofer câștigă acum circa 3.400 de lei și ar urma să aibă o pensie specială de 3.700 de lei.

 
Stelian Ion, despre pensiile speciale pentru funcționarii parlamentari