Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion: Sunt prea multe coincidențe la secția specială care o anchetează pe Kovesi

Laura Codruţa Kovesi ar urma să fie audiată pe 7 martie la secția specială de anchetare a magistraților (Foto: arhivă RFI)

Secția specială de investigare a magistraților trebuie desființată, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. El comentează decizia secției de a o cita pe Laura Codruța Kovesi pentru audieri pe 7 martie, chiar în ziua în care PE decide calea de urmat pentru desemnarea procurorului-șef european.

Stelian Ion crede că ”sunt prea multe coincidențe la această secție specială. Cred că este vorba despre confirmarea temerilor pe care le-am exprimat și noi înainte de înființarea acestei secții și pe care le-a exprimat și Comisia de la Veneția atunci când a propus regândirea și renunțarea la înființarea acestei secții. Este o chestiune foarte periculoasă ce se întâmplă acum și nu este vorba doar de persoana doamnei procuror, ci este vorba că se dă un semnal de intimidare la adresa tuturor magistraților din România. Nu e normal să ai pentru o breaslă o secție care anchetează toate tipurile de infracțiuni și accidente rutiere și abuzuri și tot felul de alte infracțiuni. Această secție este creată de la început în mod greșit și din cauza asta trebuie să se renunțe la această secție”.

”Am văzut că punerea sub acuzare a doamnei Laura Codruța Kovesi, în baza acelei plângeri făcute de fugarul Sebastian Ghiță a avut loc chiar înaintea susținerii candidaturii în fața comisiilor. Nu a fost nici asta o întâmplare. Acum se confirmă, din nou, înainte de un moment important cu privire la numirea procurorului european, iarăși secția specială intră în acțiune în această cauză”, spune deputatul USR.

 
Stelian Ion, despre secția specială care o anchetează pe Codruța Kovesi