Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Paleologu la RFI: Patrihoții să știe că până la urmă mămăliga va exploda

Cum descrie Paleologu contracandidati Presedintie trei mituri.jpg

Theodor Paleologu candidează la Președinție
Theodor Paleologu candidează la Președinție

Cea mai sinistră impostură este falsul patriotism, declară la RFI fostul deputat și ministru al Culturii Theodor Paleologu. El îi avertizează pe ”patrihoți” că până la urmă mămăliga va exploda.

Theodor Paleologu comentează tabloul actual, în contextul protestelor provocate de OUG 7 privind legile justiției: ”De la început, din februarie 2017, asistăm la eforturile sistematice, consecvente și aș zice chiar disperate ale infractorilor de a-și da o lege de amnistie. Este autoamnistierea infractorilor, care este punctul zero din programul de guvernare al PSD-ului (...). Nimic nu s-a schimbat față de februarie 2017. Doar poate sofisticăriile lui Tudorel Toader, care într-adevăr este mai șerpoi decât alți reprezentanți ai acestei mafii”.

Fostul ministru subliniază că ”aceste ticăloșii se petrec în timpul președinției române a UE. Este cea mai rușinoasă președinție a UE de când există Uniunea Europeană. Este o rușine pentru Europa, nu doar pentru România (...). Mie mi-e rușine de fiecare dată când deschide gura doamna Dăncilă sau când spune câte ceva Dragnea sau Grapini sau alte figuri de acest fel”.

 

”Patrihoții”

 

Theodor Paleologu critică retorica PSD-ALDE privind ”dublul standard” al Bruxelles-ului: ”Ei sunt cei care ne umilesc, nu Bruxelles-ul ne umilește, ci ne umilește Dăncilă, ne umilește Dragnea, ne umilește Tăriceanu, ăștia sunt cei care creează pentru România un statut inferior. Să terminăm cu acest fals naționalism. Cea mai sinistră impostură este acest fals patriotism. Eu vorbesc de patrihoți, sunt hoții care se dau patrioți. M-am săturat până peste cap de patrihotism”.

El afirmă că ”protestele au scăzut în amploare, dar asta nu înseamnă că nu se vor reproduce. Cu românii trebuie să fii întotdeauna prudent, că nu știi când explodează mămăliga. Tot ce știi e că până la urmă explodează”.

Theodor Paleologu, despre OUG 7 și Tudorel Toader