Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Steriu (PSD): Klaus Iohannis este cel mai leneș președinte din istoria României

Valeriu Steriu PSD motiune cenzura Fata Morgana.jpg

Valeriu Steriu ironizează Opoziția în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu ironizează Opoziția în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

Retrimiterea legii bugetului în Parlament este o lipsă de responsabilitate. Iată ce declară la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Legislativului să reexamineze documentul, în ciuda faptului că acesta a fost declarat constituțional.

Valeriu Steriu spune că e vorba de ”o lipsă de responsabilitate, o atitudine pur electorală, într-un an în care dânsul (președintele Klaus Iohannis-n.r.) este interesat strict de campania electorală și de asigurarea unui nou mandat. Practic, blochează în clipa de față pentru o scurtă vreme, pentru că în Parlament vom face rapid ce este de făcut, ca să-l propunem spre promulgare”.

Deputatul PSD speră că bugetul va fi trimis la promulgare cel târziu joia viitoare: ”Apreciez că săptămâna viitoare, până în ziua de miercuri-joi, putem avea acest vot și a-l trimite președintelui de data aceasta pentru promulgare”.

Întrebat ce va face PSD dacă Opoziția va contesta la CCR, de data aceasta pe fond, legea plafoanelor, Valeriu Steriu a răspuns: ”Sunt soluții, avem soluții, avem un grup de lucru și sunt convins că de data aceasta liberalii vor trebui să privească cum guvernăm mai departe și probabil vor avea prilejul să învețe cum se guvernează”.

Deputatul PSD declară că ”președintele Iohannis este cel mai leneș președinte din istoria României, un președinte care lucrează patru, maxim cinci zile lunar. Între cinci partide de schi și trei de golf, văd că-și face timp să comenteze o oră pentru România, pentru cei care încă-l mai ascultă”.

Valeriu Steriu, despre retrimiterea bugetului pe 2019 în Parlament