Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Dan Barna la RFI, despre Toader: Nu ești niciodată prea bătrân, ca să te faci de râs

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

Ministrul Justiției se face din nou de râs prin scrisoarea trimisă publicației Financial Times, declară la RFI președintele USR, Dan Barna. Tudorel Toader scrie că nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror-șef european.

Dan Barna îl ironizează pe Tudorel Toader: ”Aș începe cu una din legile lui Murphy, care spune că nu ești niciodată prea bătrân, pentru a găsi un nou mod de a te face de râs. Ceea ce face Tudorel Toader cu această scrisoare este încă o modalitate de a se face și mai ales de a ne face ca și Guvern al României de râs pe plan internațional. În mod obiectiv, ceea ce vede toată Europa și toată lumea, vorbim și de partenerul american este că România în momentul de față este condusă de niște indivizi, o parte din ei condamnați penali, o parte din ei în diverse faze de cercetare penală și Tudorel Toader este perceput ca fiind avocatul acestor condamnați penali”.

Întrebat dacă a greșit Codruța Kovesi că a închis ochii în fața abuzurilor comise de DNA, liderul USR a răspuns: ”Nu știu dacă a greșit sau nu, nu este rolul meu să judec asta, pentru că să nu uităm, toată activitatea DNA ajunge în instanță, iar în instanță am văzut că DNA-ul este una dintre instituțiile cu un nivel foarte bun al raportului condamnări-achitări”.

 

 

 
Dan Barna, despre scrisoarea lui Tudorel Toader către Financial Times