Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Candidează separat USR și PLUS, după decizia BEC? Liviu Iolu: Ar fi un sprint, un efort imens

candideaza_separat_usr_plus_decizie_bec_liviu_iolu.jpg

Liviu Iolu critică decizia BEC privind alianța USR-PLUS (Sursa foto: Facebook/Liviu Iolu)
Liviu Iolu critică decizia BEC privind alianța USR-PLUS (Sursa foto: Facebook/Liviu Iolu)

Lovitură grea pentru Alianța USR–PLUS, la mai puțin de trei luni până la alegerile europarlamentare. Biroul Electoral Central (BEC) a respins joi cererea de înscriere a alianței în competiția electorală. Decizia a fost luată din cauză că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează ca președinți ai celor două formațiuni în registrul partidelor politice.

Alianța 2020 USR-PLUS va contesta decizia BEC, iar dacă nu va avea câștig de cauză, cele două partide vor fi nevoite să participe separat la alegeri, spune la RFI Liviu Iolu, membru în Consiliul Național al PLUS.

”Este o decizie politică și spun asta cu toate vorbele la mine, pentru că majoritatea voturilor în BEC sunt ale partidelor politice, sunt reprezentanți ai partidelor politice în BEC”, declară el.

Liviu Iolu precizează că ”în acest moment, se lucrează la o contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar trebui judecată în termen de două zile. Dacă va fi respinsă de judecători această contestație a noastră (…), probabil că dacă va fi respinsă înregistrarea alianței, vom candida separat, vom încerca să candidăm, că nu știm ce mai găsesc cei de la Putere în momentul ăsta să facă, pentru a împiedica aceste partide să candideze (…). Va fi un sprint. Vor fi două săptămâni, maxim, în care vom putea strânge fiecare partid în parte câte 200.000 de semnături, adică 400.000 de semnături. Va fi un efort imens, dar noi credem că am putea să facem asta, cu sprijinul populației”.

Liviu Iolu, despre decizia BEC în cazul alianței USR-PLUS