Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Dragnea: OUG 114 va fi modificată

Liviu Dragnea OUG modificata.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa foto: psd.ro-arhivă)

OUG 114 care introduce noi taxe și impozite în mediul bancar, energetic și telecom va fi modificată. Anunțul vine de la președintele PSD, Liviu Dragnea, care precizează că Executivul ar putea adopta în a doua parte a lunii o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Liviu Dragnea spune că mai întâi trebuie găsite soluții în privința OUG 114, acceptate de toate părțile: ”Împreună am stabilit că se pot face paşi importanţi. Dacă soluțiile pe care le-am avut în vedere, anume condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi pentru persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească în creşterea economică, suntem foarte mulţumiţi. În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, intenţia noastră a fost şi rămâne ca fondurilor de pensii publice administrate privat să li se permită să investească şi în alte proiecte, dacă li se vor permite să investească şi în alte proiecte, vor fi obligaţi să-şi mărească capitalul social, pentru a acoperi creşterea riscului şi se pare că ne îndreptăm spre o soluţie. Săptămâna care urmează cred că o să avem ultimele discuţii şi pe ceea ce înseamnă energie şi pe înseamnă operatori de telefonie mobilă, în aşa fel încât săptămâna care începe cu 18 martie să avem o întâlnire în coaliţie cu doamna prim-ministru şi cu miniştrii de resort şi probabil să fie adoptată o eventuală Ordonanţă care să completeze Ordonanţa 114 în aceste domenii”.

 

Candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidențiale

 

Pe de altă parte, Liviu Dragnea confirmă că PSD și ALDE vor avea un candidat comun la Președinția României. El spune că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ca după alegerile europene din luna mai, să prezinte un candidat comun, care să fie susținut de alianță.

”Sigur nu voi candida la europarlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va candida la prezidenţiale.

”Nu vorbesc despre candidatura la prezidenţiale cu nimeni, niciunde, nicicând. După europarlamentare discutăm (...). S-a întâmplat că nu mai vreau să vorbesc despre subiectul ăsta absolut deloc, am convenit cu domnul Tăriceanu ca după alegerile europarlamentare împreună să prezentăm un candidat comun, care să fie susţinut de alianţă”, a spus liderul PSD.

Presa a speculat în ultimele luni că însuși Tăriceanu va fi candidatul PSD–ALDE, lucru neconfirmat însă oficial de președintele formațiunii democrat liberale.

În fine, Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un nou atac la președintele Klaus Iohannis. Liderul PSD prezent la conferința de alegeri a filialei din Ialomița l-a acuzat pe șeful statului că blochează bugetul pe acest an prin decizia de a-l retrimite la Parlament. Liviu Dragnea susține că bugetul a fost construit ”foarte bine și foarte riguros”.