Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader în vizorul PSD

Liderii PSD se reunesc luni în ședința Biroului Permanent Național pentru a discuta despre situația ministrului Justiției. 

Tudorel Toader este atacat de tot mai mulți social-democrați care i-au reproșat că nu își asumă o ordonanță pe amnistie și grațiere. Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că există o nemulțumire legată de Tudorel Toader, care trebuie lămurită "într-un fel sau altul".

Ce i se reproșează lui Toader?

Liviu Dragnea vrea coerență și asumare de responsabilitate în privința adoptării ordonanțelor pentru modificarea legilor Justiției.

"Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie", a declarat liderul PSD.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției: "Când consideri că ai greșit, fie îți dai demisia din funcția de ministru, fie ești remaniat". Deputatul PSD  l-a atacat dur pe Tudorel Toader, marți, la dezbaterea moțiunii opoziției împotriva ministrului Justiției, Iordache reproșându-i lui Toader că schimbat din OUG 7 articole pe care nu ar fi trebuit să le modifice și că dă lecții la televizor, în loc să aibă dezbateri cu cei din sistem, așa cum a făcut Viorica Dăncilă, care a dezamorsat criza din justiție.