Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop: Nu vom modifica absolut nimic în legea bugetului pe 2019

Parlamentul nu va modifica nimic din legea bugetului pe 2019, spune Liviu Pop (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Autoritățile locale pierd zilnic 20 de milioane de euro, din cauza întârzierii promulgării bugetului pe 2019 de către președintele Klaus Iohannis. Iată ce spune la RFI senatorul PSD Liviu Pop, după ce șeful statului a retrimis legea la Parlament.

Liviu Pop declară că Parlamentul nu va modifica legea bugetului: ”Nu vom modifica absolut nimic în ceea ce înseamnă bugetul anului 2019 și sper ca miercuri, în plenurile reunite, să dăm votul în așa fel încât la Cotroceni să ajungă foarte repede forma reexaminată a legii bugetului de stat. A fost un buget pe care Guvernul l-a dezbătut foarte-foarte multe luni, au fost foarte multe variante, dezbătute bine și în plenul Parlamentului și care nu face altceva decât să aducă România acolo unde-i este locul la nivelul UE și la nivel mondial, dacă vreți și fiecare cetățean român să beneficieze de creșterile economice pe care România le-a realizat în ultimii doi ani de zile de guvernare PSD”.

Senatorul PSD susține că ”în fiecare zi, 20 de milioane de euro nu pot fi folosiți în România de către autoritățile locale pentru proiecte majore, infrastructură școlară, sanitară, drumuri, ulițe, canalizări, apă. 20 de milioane de euro se pierd zilnic de către autoritățile locale. De partea cealaltă, discutăm de demagogia celor din PNL vizavi de alocațiile pentru copii. Nu în ultimul rând, tot ceea ce înseamnă proiect de dezvoltare locală stagnează”.

 
Liviu Pop, despre reexaminarea legii bugetului pe 2019