Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă îl contrazice pe Tudorel Toader

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul nici uneia dintre cele două Ordonanţe de Urgenţă în domeniul justiţiei, deși ministrul Tudorel Toader afirmase anterior că le-a transmis mai departe.

Nu am văzut textul Ordonanţei pe nici una dintre cele două subiecte”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul Tudorel Toader a declarat săptămâna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului Penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea directivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de Ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale (...). Eu ca ministru, împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare, redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de Ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea (...). Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a spus Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus luni că în şedinţa Biroului Naţional Permanent al PSD nu s-a discutat situaţia ministrului Justiţiei şi că acesta pe lângă sprijinul premierului trebuie să aibă şi sprijin politic.