Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: Sprijin românesc pentru candidatele la Uniunea Europeană

ce.jpg

Întâlnire cu reprezentanții țărilor candidate, București, 11 martie 2019
Image source: 
romania2019.eu

România, în calitate de Președinte a Consiliului Uniunii Europene susține politica de extindere ca prioritate a Uniunii, a declarat George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene la reuniunea informală a  miniștrilor și secretarilor de stat pentru afaceri europene din statele membre UE. La întâlnirea care a avut loc ieri, la București, au participat și reprezentanți ai țărilor candidate: Serbia, Muntenegru, Turcia, Republica Macedonia de Nord și Albania.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate reformele parcurse de statele candidate, aceste aspecte urmând să fie promovate de Președinția română la nivelul Consiliului UE şi în dialogul cu instituțiile europene, în perspectiva viitorului Pachet pentru Extindere, document ce urmează să fie publicat de Comisia Europeană la finalul lunii mai.

Astăzi are loc la Palatul Parlamentului o conferință internațională pentru ”Consolidarea rezistenței la dezastre naturale”.

Reuniunea este organizată de către Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  și constituie un cadru pentru dezbateri și schimb de bune practici în ceea ce privește rezistența la dezastre naturale. Totodată, Conferința își propune să găsească noi modele de cooperare între state, în scopul atenuării efectelor încălzirii globale. Agenda conferinței include două sesiuni de dezbateri pe teme privind catastrofele naturale, schimbările climatice și securitatea, precum și o sesiune în care va fi prezentat ca studiu de caz România, în ceea ce privește reacția la catastrofele naturale.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

Rubrica Jurnal european din 12 martie 2019