Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parlamentul britanic respinge, pentru a doua oară, acordul Brexit negociat cu UE

brexit.jpg

Brexit
Libertatea de mișcare pentru cetățenii UE va continua după 31 octombrie 2019
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Parlamentul de la Londra a respins, în această seară, acordul pe Brexit. Au fost 391 de voturi contra și 242 pentru. Votul are loc cu doar 17 zile înaintea termenului oficial pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit News.ro, Theresa May a insistat că a obţinut ”îmbunătăţiri” de la Uniunea Europeană la textul acordului pe care deputaţii britanici l-au respins masiv în 15 ianuarie. Însă numeroşi parlamentari care susţin Brexitul și-au exprimat nemulțumirile privind faptul că acordul divorţului ţine ţara prea aproape de UE. Camera Comunelor va ajunge să opteze între anularea deciziei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei la Blocul comunitar, a afirmat premierul Theresa May.

 "Eu sunt pasionată de aplicarea rezultatului referendumului, dar sunt la fel de pasionată de faptul că singurul mod de ieşire din Uniunea Europeană este printr-un acord. În cazul în care Camera Comunelor va hotărî să ieşim fără acord Brexit, Guvernul va asuma politica de implementare a acestei decizii", a declarat Theresa May. "Dacă parlamentarii votează pentru prelungirea negocierilor în cadrul Articolului 50 al Tratatului comunitar, Guvernul va trebui să ajungă la un acord în acest sens cu UE. Dar UE va vrea să ştie ce vrem să facem prin amânarea Brexit. Iar Camera Comunelor va trebui să răspundă dacă vrea anularea clauzei Articolului 50 sau dacă organizează un nou referendum", a mai spus Theresa May.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea în mai puţin de trei săptămâni, la 29 martie.