Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Attila Korodi: Bugetul pe 2019 trebuie adoptat cât mai repede cu putință

UDMR nu va propune miercuri vreo modificare la legea bugetului pe 2019, declară la RFI liderul deputaților Uniunii, Attila Korodi. Documentul va fi reexaminat de Parlament, la cererea președintelui Klaus Iohannis. PSD a spus deja că nu va modifica nimic.

Attila Korodi speră ca ”serialul” bugetului să se încheie miercuri: ”N-avem buget. Până când vom avea buget, cel puțin un trimestru din anul acesta se va termina. Așa că astăzi sper să se termine acest serial cu meciuri politice, pe o temă care pe unele elemente este una tehnică, pe alte elemente se referă la politici publice, dar în sine se referă la un instrument esențial al democrației, bugetul statului”.

Ar trebui modificat ceva în legea bugetului pe 2019? Liderul deputaților UDMR spune că atunci ”când bugetul a fost înaintat Parlamentului, Guvernul și-a asumat câteva cifre foarte exacte, care privesc dezvoltarea economică. Dacă Guvernul își asumă acele cifre, înseamnă că este total responsabil dacă devin realitate sau nu. Dacă acestea sunt deplasate sau nu, mai puțin cred. Dacă sunt foarte exacte sau nu, probabil că o să aibă corecturi, ca și anul trecut, dar asta nu înseamnă că pe această dispută trebuie să blocăm în sfârșit și îl privesc ca un act administrativ, mai nou, pentru că efectiv, țara nu mai are acest instrument administrativ, trebuie adoptat cât mai repede cu putință”.

Va propune UDMR vreo modificare la legea bugetului pe 2019? ”Noi nu vom propune altă modificare”, precizează Attila Korodi.

 
Attila Korodi, despre reexaminarea bugetului pe 2019