Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Attila Korodi la RFI: Tudorel Toader trebuie demis

Ministrul Justiției a trântit o Ordonanță de Urgență care a bulversat tot sistemul judiciar, declară la RFI liderul deputaților UDMR, Attila Korodi. El spune că OUG 7 ar fi trebuit abrogată integral, iar Tudorel Toader ar trebui demis.

Attila Korodi crede că ”această reacție (a magistraților-n.r.) era una normală și sinceră. Efectiv, după multe dezbateri politice și juridice în Parlament, când anumite lucruri s-au cristalizat, a venit ministrul Justiției, a trântit, că nu pot să spun altfel, o OUG, prin care a bulversat din nou totul”.

Ar trebui abrogată integral OUG 7, așa cum au cerut magistrații? ”Normal ar fi fost să fie abrogată. A venit Guvernul deja cu o altă Ordonanță, care corectează anumite elemente, deci s-a ajuns deja din greșeli în nu știu dacă în greșeli, dar în soluții pe jumătate de măsură (...). Normal, trebuia să fie abrogat totul”, consideră liderul deputaților UDMR.

Va vota UDMR moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției? ”Noi avem o decizie fermă: vom vota pentru moțiunea simplă, vom vota împotriva ministrului”, spune el.

Întrebat dacă asta înseamnă că și-ar dori ca Tudorel Toader să fie demis, Attila Korodi a răspuns: ”Eu cred că da”.