Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bugetul, adoptat în aceeași formă. Năsui (USR): Dezbaterile, marcate de miștouri și jigniri, o bătaie de joc

Bugetul de stat pe 2019 a fost adoptat din nou miercuri de Parlament, fără nici o modificare. Documentul fusese trimis senatorilor și deputaților de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminare. Legea ajunge acum la Cotroceni în exact aceeași formă, iar șeful statului este obligat să o promulge.

Ședința de miercuri a Parlamentului asupra bugetului pe 2019 a fost marcată de ironii și jigniri din partea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, la adresa Opoziției.

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru al comisiei pentru buget, taxează atitudinea Puterii: ”A fost o bătaie de joc (...). Nu s-a permis de facto nici o dezbatere, n-a fost nici o discuție reală, de substanță. Un ministru al Finanțelor care jignea de pe margine și făcea tot felul de miștouri la adresa Opoziției, nici un răspuns la nici una din întrebările care s-au pus (...). A fost o bătaie de joc la adresa comisiei, pentru că nu se răspunde la întrebări și se fac miștouri și jigniri, ceea ce e urât pentru democrație, este o lipsă de respect pentru instituție”.