Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea internat în spital. Astăzi ar fi trebuit să se prezinte la Înalta Curte

dragnea.jpg

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare
Image source: 
psd.ro

Liviu Dragnea ar fi trebuit să se prezinte astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul privind angajările fictive la Protecţia Copilului Teleorman, însă în week-end a fost internat în spital și cel mai probabil nu va face acest lucru. Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a declarat duminică, la televiziunea Antena 3, că liderul PSD are dublă hernie de disc și va rămâne internat pentru câteva zile, medicii urmând să decidă dacă Dragnea va fi operat, potrivit news.ro.

„Aseară (sâmbătă seara - n.r.) ne-a anunţat că medicii au stabilit că trebuie să rămână internat pentru câteva zile. În cursul zilei de astăzi (duminică - n.r.) vor face analize suplimentare pentru a stabili dacă este nevoie de analize suplimentare sau nu. Medicii nu exclud varianta unei intervenţii chirurgicale. I-au reproşat că în ultimele săptămâni a mers cu această problemă, rezistând la durere”, a spus duminică dimineaţa Codrin Ştefănescu.

„O să amânăm şi anunţarea candidaţilor la europarlamentare, amânăm tot săptămâna aceasta”, a mai spus secretarul general al PSD.

Prezentă duminică la Brăila, la Conferinţa organizaţiei judeţene, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, nu a vrut să spună unde este internat Liviu Dragnea şi dacă este la un spital de stat sau la o clinică privată. Ea a spus doar că liderul PSD are încredere în sistemul de sănătate din România şi de aceea este la Bucureşti.

Luni, Dragnea urma să fie reaudiat la instanţa supremă în procesul privind angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

La termenul din 19 februarie, instanţa a dispus reaudierea inculpaţilor Dragnea Nicolae Liviu şi Şefu Olguţa şi le-a pus în vedere să se prezinte la termenul din 18 martie.

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 18 septembrie motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

 Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.