Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader supraviețuiește moțiunii simple pe justiție

Moțiunea simplă prin care Opoziția cerea demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor. S-au înregistrat 126 de voturi pentru, 148 împotrivă şi două abţineri.

Moţiunea simplă pe justiție viza abrogarea OUG 7 şi demisia ministrului Tudorel Toader.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că nu i-a trecut nemulţumirea faţă de activitatea ministrului Justiţiei, dar nu era de acord cu criticile din moţiune: ”Eu am spus şi la grup, am spus şi în plen nemulţumirea pe care o am eu şi probabil o au şi colegii mei este vizavi de activitatea ministrului Tudorel Toader. Nemulţumirea nu mi-a trecut. Asta nu înseamnă că am putut vota o moţiune iniţiată de colegii din PNL sau USR, pentru că erau foarte multe critici cu care nu eram de acord, de la legile justiţiei, coduri, secţia specializată. Ceea ce am cerut eu în plen la acel moment şi cer în continuare este ca domnul ministru în perioada următoare să vină cu nişte propuneri legislative normale, potrivit programului de guvernare”.

Moțiunea simplă pe justiție fusese dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moţiunea trebuia să fie votată pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorumul.

Social-democraţii i-au reproşat ministrului Tudorel Toader că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEX al PSD.