Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Ghinea (USR): Salutăm ”aproape hotărârea” președintelui Klaus Iohannis privind referendumul

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

Un referendum pe tema justiției ar fi o formă instituționalizată prin care românii își pot face auzită vocea, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că este ”aproape hotărât” să declanșeze referendumul concomitent cu alegerile europene din 26 mai.

Cristian Ghinea salută anunțul președintelui Klaus Iohannis privind referendumul pe justiție: ”Salutăm aproape hotărârea președintelui Klaus Iohannis. USR îl roagă de mai mult de un an de zile să facă acest lucru, pentru că ar fi o formă instituționalizată prin care românii își pot face auzită vocea”.

Cum ar trebui să sune întrebarea de la referendumul pe justiție? ”Cred că ar trebui să se lege de acest element, dacă românii sunt de acord cu mersul lucrurilor în direcția distrugerii justiției independente. Și dacă oamenii zic da, domnule, foarte bine, suntem de acord ca Dragnea să nu meargă la pușcărie și să pună în genunchi toată justiția, asta este, o să fie un duș rece și reconsiderăm toată situația, dar nu cred, pentru că sunt sondaje care arată că 75% din întreaga populație sunt de acord cu principiul ”Fără penali”, de pildă”, spune deputatul USR.

 
Cristian Ghinea, despre un eventual referendum pe justiție