Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Numele PSD pentru europarlamentare. Florin Negruțiu: "O listă de partid cu implanturi"

dragnea.jpg

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista formațiunii pentru europarlamentare
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista formațiunii pentru europarlamentare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista formațiunii pentru europarlamentare. Ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, jurnalista Antena 3 Carmen Avram si senatorul Claudiu Manda, presedintele Comisiei pentru controlul SRI, ocupă primele trei poziții. Pastorul Chris Terheș se află pe poziția a patra, urmat de Dan Nica și Maria Grapini. Listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central.

 

Liviu Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European. Liderul PSD apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

Dragnea a precizat că fiecare dintre cei de pe liste a fost votat în CEx, explicând că a fost un vot uninominal.

 Întrebat în legătură cu faptul că pe liste se află şi persoane din afara PSD, Dragnea a susţinut că "nu a fost nicio ezitare din prte colegilor".

"Carmen Avram este o doamnă care apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva abuzurilor, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la nişte presiuni incredibile, este un patriot şi un om şi care a sprijinit mereu principiile pe care le apără şi PSD. Chris Terheş este un om care în multe momente importante, când alţii tăceau, a avut poziţii publice asumate, a militat şi a susţinut constant lupta împotriva abuzurilor. Maria Grapini este un europarlmentar pe care eu il apreciez şi tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European", a afirmat liderul PSD.

El  apreciat că cei doi miniştri aflaţi pe liste, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, nu ar trebui să mai rămână în funcţii.

"Nu cred că trebuie să stea în guvern până la data alegerilor. Eu nu cred că un membru al guvernului trebuie să fie şi în campanie electorală, şi să gestionze treburile din minister", a argumentat liderul PSD.

La RFI, jurnalistul Florin Negruțiu remarcă lipsa de oameni pe care partidele i-ar putea pune pe liste pentru alegerile din 26 mai. El spune că doar dacă ne uităm la primele două poziții de pe lista PSD, am putea spune ca este o listă de partid cu implanturi.

“ Dacă ne uităm la primele pozitii, doar la primele două poziții, putem conchide că este o listă de partid cu implanturi. Este o listă deschisă de doamna Rovana Plumb care este sau a devenit in ultimii ani, imaginea politrucului de partid. Pesedistul multilateral dezvoltat, pluricalificat, bun pentru orice fel de poziție în statul român, acum deschide lista pentru Parlamentul European. A doua poziție este ocupată de o realizatoare TV, aici este vorba de primul implant și după cum am înțeles de la domnul  Dragnea revine mai degrabă televiziunii unde lucrează doamna pentru că domnul Dragnea a spus că această televiziune merită această recompensă. “, a comentat jurnalistul Florin Negruțiu.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, ora 24:00.

 

Jurnalistul Florin Negruțiu