Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan: Referendumul, o ocazie excepțională ca românii să spună dacă mai tolerează distrugerea democrației

turcan_referendum_romani_distrugere_democratie.jpg

Referendum pe justiție, pe 26 mai (Sursa foto: pixabay)
Referendum pe justiție, pe 26 mai (Sursa foto: pixabay)

Un referendum pe justiție ar da ocazia românilor să spună dacă sunt de acord sau nu cu o guvernare PSD-ALDE în favoarea corupților, declară la RFI prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

În opinia deputatei Raluca Turcan, ”un referendum ar da ocazia românilor să iasă public și prin vot să spună dacă sunt de acord sau nu cu o guvernare PSD-ALDE în favoarea corupților, pentru că asta am primit în ultimii ani de guvernare PSD și ALDE, o guvernare exclusiv în favoarea corupților, o guvernare care distruge societatea românească în cea mai adâncă fibră a ei (...). Pe fond, democrația României este în pericol și referendumul ar fi o ocazie excepțională ca românii să meargă la vot și să spună dacă mai tolerează așa ceva”.

Întrebată dacă referendumul pe justiție poate servi Opoziției ca vehicul electoral pentru atragerea populației la urne, la alegerile europene din 26 mai, Raluca Turcan a respins această ipoteză: ”Nu cred că avea cineva nevoie în perspectiva alegerilor pentru PE, mă refer la liderii politici, să beneficieze de un referendum, pentru că partidele de Opoziție cred că pot să își valorifice atuurile în competiția pentru PE”.

Întrebată dacă totuși referendumul pe justiție nu ajută și PNL-ul, Raluca Turcan a replicat: ”Nu vreau să mă gândesc la acest referendum din perspectiva partidelor politice. Unele pot fi avantajate, altele dezavantajate. Eu mă refer la societatea românească, or societatea românească este sub asediu”.