Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florina Presadă: PSD pregătește OUG pentru secții de votare separate la europarlamentare și la referendum

Senatoarea USR Florina Presadă atrage atenția, într-un comunicat de presă remis G4media.ro, că PSD pregătește o ordonanță de urgență prin care să separe secțiile de vot la alegerile europarlamentare și la referendum, deși cele două scrutine vor avea loc în aceeași. Miza, spune Presadă, ar fi ca în cazul consultării populare să nu poată fi folosit Sistemul Informativ de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV).

”Referendumul convocat de Președinte are nevoie de un cvorum de prezență pentru a fi validat, așadar PSD speră, probabil, că acesta va fi greu de dovedit în lipsa SIMPV, de unde și separarea secțiilor de votare”, explică Florina Presadă.

”Totodată, separarea secțiilor de votare între alegeri europarlamentare/referendum ar putea duce la o prezență mai mică atât la votul pentru alegeri, dar și la referendum. Or, toate sondajele ne arată că la o prezență mai mare, PSD va lua un scor dezastruos de sub 30%”, mai atrage atenția senatoarea PSD.

“Nu în ultimul rând, două rânduri de secții de votare înseamnă dublarea cheltuielilor – de la cheltuieli cu infrastructura până la plata membrilor din birourile electorale ale secțiilor de votare”, mai spune Florina Presadă care are și un mesaj pentru premier: “Îi solicit doamnei Dăncilă să mă contrazică, desigur!”