Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu cere demisia președintei Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie

stelian_ion_tariceanu_problema_casa_popor.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Călin Popescu Tăriceanu

Șefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, ar trebui să predea locul din fruntea ÎCCJ „cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21”, scrie într-o postare pe Facebook Preşedintele Senatului şi al formaţiunii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu citează o declaraţie a Cristinei Tarcea, șefa instanței supreme, potrivit căreia „România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-şi asume nişte obligaţii internaţionale”, ea exemplificând cu Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, despre care a spus că ţara noastră a ratificat-o „de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei”.

„Nu suntem în anii '50, când, conform propriilor ei destăinuiri, bunicul distinsei doamne săpa la Canal, trimis de comunişti, în profundul dispreţ pentru drepturile omului. Suntem în 2019, membri ai UE, ai NATO şi ai altor mari organisme internaţionale, şi peste nici trei luni sărbătorim 25 de ani de la ratificarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, în iunie 1994. O Convenţie care ne garantează dreptul la viaţă şi dreptul de a nu fi torturat, dreptul de a nu fi ţinut în sclavie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vieţii private şi familiale, libertatea de gândire şi conştiinţă, dreptul la liberă exprimare, dreptul de proprietate, dreptul la alegeri libere şi multe altele”, comentează Călin Popescu Tăriceanu. 

”Șefa judecătorilor din România e de părere că ar fi trebuit să stăm în afara acestei Convenții până cînd se împlinea, poate, termenul lui Brucan și învățam să nu mai fim stupid people, învățam ce e democrația.

Aceste declarații stupefiante nu sunt scăpări, ele devoalează mentalitățile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcții-cheie ale statului.

Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft ori mai rău de atât. Așa putem înțelege și cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justiției cu serviciile: pentru că au emanat din mințile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Prună, Tarcea și ale altora ca ei.

Și pentru că mentalități atât de viciate e prea târziu să mai fie schimbate, soluția e una singură: doamna Tarcea să ne lase și să predea locul din fruntea ÎCCJ cuiva care trăiește și gândește ca în secolul 21”, mai scrie președintele Senatului.