Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac: Întreaga OUG 114 trebuie anulată, asistăm doar la o improvizație în Guvern

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Controversata OUG 114 privind mediul fiscal trebuie anulată cu totul, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de Guvern de vineri că Ordonanța va fi modificată.

Eugen Tomac crede că ”întreaga Ordonanță trebuie anulată, pentru că nu poți corecta un lucru gândit prost, construit prost, fără nici un fel de analiză în ceea ce privește efectele unor asemenea decizii”.

În opinia liderului PMP, ”la ora actuală, asistăm doar la o improvizație în Guvern, în ceea ce privește legislația fiscală și eu sunt convins că atât piața bancară, cât și celelalte domenii afectate de OUG 114 au expus deja în spațiul public și în mod repetat atenționează Guvernul că efectele produse sunt catastrofale pentru economie. Tocmai de aceea, pun sub semnul întrebării orice decizie o ia actualul Guvern în ceea ce privește politicile fiscale, pentru că nu poți fi competitiv în UE, atât timp cât modifici de sute de ori într-un an de zile Codul Fiscal. Inclusiv aceste măsuri arată cât de neprofesioniști sunt și cât de lipsiți de predictibilitate și viziune cei care iau decizii în numele Guvernului Dăncilă. Și din câte observăm, nu doamna Dăncilă, nu Teodorovici decide, ci Darius Vâlcov, cel care este condamnat la opt ani de închisoare pentru infracțiuni”.