Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tomac: Kovesi nu e un simplu procuror, e grav că i s-a interzis să vorbească despre dosar

Laura Codruța Kovesi va fi procuror-șef european

Laura Codruța Kovesi nu este un simplu procuror, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. El spune că ce i se întâmplă în prezent fostei șefe a DNA ”arată cât de departe poate merge actuala Putere prin mecanisme văzute sau mai puțin văzute”. Kovesi a fost pusă sub control judiciar de secția specială de anchetare a magistraților, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Eugen Tomac consideră că e grav ce i se întâmplă Codruței Kovesi: ”Doamna Kovesi a răspuns foarte clar că este într-o campanie de hărțuire și faptul că i s-a interzis să comenteze public ceea ce se întâmplă mi se pare un lucru foarte grav, pentru că dincolo de orice, doamna Kovesi nu este un simplu procuror, un simplu magistrat, este cel care a condus Parchetul General al României timp de două mandate și a fost procuror-șef DNA, nu și-a putut încheia cel de-al doilea mandat, cu atât mai mult cu cât a fost aleasă pentru a reprezenta cea mai înaltă funcție în ceea ce privește Parchetul UE, procuror-șef al UE și în plin proces de negociere acest concurs”.

”Deci afectează și cariera viitoare și asta arată cât de departe poate merge actuala Putere prin mecanisme văzute sau mai puțin văzute și faptul că i se întâmplă acest lucru nu este ceva ce trebuie să ne bucure, ci trebuie să ne mire până unde se poate ajunge”, spune liderul PMP.

 
Eugen Tomac, despre punerea Codruței Kovesi sub control judiciar