Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șefa de cabinet a premierului a demisionat și de la Guvern și din PSD

roxana.jpg

Șefa de cabinet a premierului a demisionat și de la Guvern și din PSD
Șefa de cabinet a premierului a demisionat și de la Guvern și din PSD

Roxana Popa a făcut anunțul pe Facebook, acuzând partidul condus de Liviu Dragnea că s-a îndepărtat de valorile stângii europene. ”Vă aduc la cunoștință demisia din calitatea de membru, cu o vechime de 15 ani, a Partidului Social Democrat, ca urmare a îndepărtării PSD de valorile stângii europene. Demisia este valabilă de azi, 29.03.2019”, a precizat Popa.

G4media amintește că demisia șefei de cabinet a premierului vine în contextul presiunilor tot mai mari puse de Liviu Dragnea pe Viorica Dăncilă pentru a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

Potrivit surselor G4media.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost avertizat că va fi schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală. Însă Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene aucriticat în repetate rânduri modificările propuse și au refuzat să-și dea acordul pe acestea.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.