Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasada SUA: Măsurile împotriva lui Kovesi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare

Ambasada Statelor Unite la București își exprimă îngrijorarea față de măsurile luate de Secția de anchetare a magistraților împotriva fostei șefe a DNA, Laurei Codruța Kovesi . Acțiunile (punerea sub control judiciar și alte interdicții) „încalcă principiile democratice și par să aibă forma unei hărțuiri judiciare”, transmite ambasada. 

Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de către Ambasada SUA.

Vineri, Secția specială a anunțat punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă și aplicarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Punerea în mișcare a acțiunii penale a fost adusă la cunoștința procurorului.

Fosta șefă DNA, Laura Codruta Kovesi a contestat apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție măsura preventivă a controlului judiciar, după cum a anunțat Daniela Frăsie, avocata lui Kovesi. Contestația a fost depusă astăzi la ICCJ și se va judeca săptămâna viitoare.

În curs de actualizare